guld

Var kan man sälja gammalt guld i Stockholm

De flesta av oss har något gammalt guldsmycke som ligger och skräpar i en låda. Däremot så är det inte alla som vet att det guldsmycket kan vara värt tusenlappar. För nästan alla guldbutiker i hela landet tar emot och köper in guld efter vikten på smyckena. Man kan även använda ett gammalt guldsmycke att byta in när man vill köpa ett nytt. Något som gör det väldigt enkelt att faktiskt kunna köpa ett smycke utan att behöva speciellt mycket för det.

 

Att sälja det guldet man har som ligger och skräpar är något som alla bör göra. Däremot måste man vara försiktig med vilken butik man väljer. Det finns stora skillnader mellan olika butiker på det pris de är villiga att betala. Om man dessutom köper ett nytt smycke samtidigt så får man oftast ett mycket bättre pris än om man inte gör det. Så man ska inte tro att alla butiker erbjuder samma inköpspris. Skillnaderna kan på ett vanligt guldsmycke handla om hundralappar så därför ska man se till att kontrollera guldpriserna i olika butiker. Då kommer man minska risken att man får alldeles för lite för sitt guldsmycke.

Hur säljer man sitt guld

För att sälja sitt gamla guld som ligger och skräpar bör man först kontakta eller besöka alla guldbutiker som ligger i närheten. Man bör även söka på nätet för att se om man kan hitta vilka guldpriser som olika butiker har när de köper in guld. För om man inte jämför mellan de butiker som finns så riskerar man att förlora pengar.

Skillnaden mellan olika butiker som köper in guld kan för dig leda till en förlust på upp till 1000 kr. Framförallt om det är ett större smycke som man vill sälja. Därför ska man se till att man kontrollerar exakt vad man kan få för sitt guldsmycke. Man kan även kontrollera med de tjänster som finns på nätet och som erbjuder något som kallas för guldbrev. Dessa tjänster har ofta ett väldigt högt guldpris men det är inte en garanti för att de erbjuder det bästa priset. Man måste helt enkelt dubbelkolla och se till att man inte missar någon butik som finns i närheten.

Något som man måste tänka på när man ska sälja sitt guld är att många butiker inte ger kontanter. Istället vill de sätta in pengarna på ditt konto för att minska risken för att guldet du säljer är stulet. Det krävs nästan alltid att man har med sig en legitimation för att få sälja sitt guld.

Köper alla guldbutiker in guld?

Nästan alla guldbutiker köper in guld men alla gör det inte. Man måste helt enkelt gå in och fråga eller kontakta butiken med hjälp av telefon eller e-post. Om man tänker sig att man ska sälja sitt guld och har hittat en butik som erbjuder det bästa priset. Så måste man tänka på att det priset kan ändras beroende på hur kursen går för guld. Man kan alltså inte utgå ifrån att priset håller längre än en eller två dagar.