Kontinentalsäng

Det är främst egenskaperna i kontinentalsängens mellanmadrass som avgör hur du upplever sängens komfort.

Genom fjädrarnas uppbyggnad anpassas känslan i madrassen. Bäddmadrassen påverkar liggkomforten lite grann men det är främst resåren som avgör komforten. Därför är det bra om du kan provligga i butik och ta god tid på dig att verkligen känna efter. För att du ska kunna känna dig trygg oavsett om du kan provligga eller ej erbjuder vi vad vi kallar för 100 dagars trygghetsgaranti. Det betyder att du inom 100 dagar, i de modeller som det är möjligt, kan byta fastheten på din madrass.

Välja rätt madrass till kontinentalsäng

Madrassen består av en eller två kassetter som ligger i ett fodral, detta kallas ibland för plymå. Tyget runt gör att det ser ut som en hel madrass och det bidrar även till att minska känslan av att det är en skarv mitt i dubbelsängen.

Du kan välja mellan medium eller fast känsla på madrassen och i en dubbelsäng kan du dessutom välja olika fasthet på respektive kassett om ni är två stycken som har olika behov. Även om du köper en hel kassett till din kontinentalsäng kan du välja olika fastheter.

Bonellfjäder

Bonellfjädern är den mest traditionella typen av resår. Den är formad som ett timglas, bredare upptill och nedtill än i mitten, och fjädrarna sammankopplas med metallkrokar för att bilda kärnan i en madrass.

Bonellfjädern har tidigare använts mycket för att skapa hållbara och stöttande madrasser, idag används de mest i enklare och billigare modeller.

Denna typ av system ger ett jämnt stöd men kan upplevas som lite gungigt då fjädrarna sitter ihop och alla påverkas av rörelser.

Pocketfjäder

Pocketresårer består av helt individuella fjädrar som är insydda i små påsar. Detta gör att varje fjäder anpassar sig helt efter din kropp vilket ger en högre komfort och färre tryckpunkter.

Generellt kan man säga att ju fler pocketfjädrar desto större anpassning och rörelsekontroll har madrassen samtidigt som den ger bra stöd. Det vill säga, bättre komfort.

Stoppning

Även stoppningen påverkar komforten i din säng. I madrassen finns det förutom resårfjäder en stoppning i t.ex. latex eller kallskum. Ibland är det en helt tryckavlastande madrass som då endast består av memory skum och helt saknar fjäder.

Latex
 finns framställt i olika grader av blandning. Ju högre grad naturlatex desto bättre. Förutom att det ger en skön komfort har det en bra andningsförmåga och lång hållbarhet. Det är även ett material som bl.a. kvalster undviker.

Kallskum ger en fastare känsla och är väldigt prisvärt. 

Memoryskum hjälper till att skapa optimalt stöd och tryckavlastning. Främjar blodcirkulation och minskar tryckpunkter.