Heltäckningsmatta

Vad ska man tänka på när man köper heltäckningsmattor?

Köp rätt heltäckningsmatta

Heltäckningsmattor var väldigt populärt för ett par år sedan. Man kunde hitta det i de flesta svenska hemmen. Det känns som att heltäckningsmattan är på väg tillbaka in i våra hem – varför inte egentligen? Med sina ljuddämpande effekter som håller nere ljudnivån i rummet så passar det bra för till exempel barnfamiljer. Mattan tillför även en väldigt hög mysfaktor till rummet med sina fluffiga och mjuka egenskaper.
Det finns flera saker som man ska tänka på innan man köper en heltäckningsmatta till hemmet. Jag ska ge er några tips på vilka aspekter man ska ta hänsyn till innan man slår till på en.

 Kvalitén på heltäckningmattan

Som med allt annat man har i hemmet så spelar kvalitéten en stor roll i vilket val man gör.
Man vill ju inte ha en heltäckningsmatta som är undermålig och som måste bytas ut efter några år. Om du ska köpa en heltäckningsmatta för ett rum med mycket genomfart är det extra viktigt att den är slitstark och av hög kvalitét. Man ska kanske inte välja den billigaste mattan för just de rummen man spenderar mycket tid i. Man kommer alltid tjäna på det i längden att välja mattan med omsorg – och inte den billigaste varianten.  

Utseende & design

Den kanske viktigaste aspekten för många när de handlar något till hemmet är att det är snyggt och passar in med resten av rummet. Detsamma gäller vid inköp av en heltäckningsmatta – det ska ju bli det nya golvet. Man vill även att det ska vara modernt flera år framöver. Då kanske man inte ska välja den där skrika gröna färgen som såg så snygg ut i affären. Tänk igenom ditt beslut noga, kolla på flera olika designer innan du gör ditt slutgiltiga val.

Rengöringen av heltäckningsmattan

Det är få som gillar att städa. Vid fel val av heltäckningsmatta så är risken att städningen blir jobbigare och svårare att utföra. Ska man lägga mattan i ett rum som till exempel vardagsrummet där man äter snacks om umgås mycket i, kanske man inte ska lägga en tjock och fluffig matta. Då kan det vara bättre med en matta med kortare fransar som man enkelt kan dammsuga och rengöra.