bostadsrätt göteborg

Värdefulla tips för dig som planerar att köpa bostadsrätt i Göteborg

Att äga sin egen bostadsrätt i Göteborg är många människors dröm. Men det kan också bli en mardröm. Det är viktigt att man tänker till innan man slår till och köper den. Priserna på bostadsrätter runt om i Göteborg har stigit i pris, i en väldigt snabb takt. Detta gäller i och för sig alla storstäder runt om i Sverige.
Om du själv går i tankar och planerar på att köpa din egen lägenhet så kommer här några tips. Jag hoppas att du kan dra nytta av mina egna kunskaper av att köpa lägenhet i Göteborg.

Vilken stadsdel i Göteborg passar just dig?

En del vet exakt vart de vill bo – medan andra inte ens har varit i staden de ska köpa lägenhet i. Man vill försöka förstå sig på potentialen i stadsdelen man söker sig till.
Kommer de bygga mycket nya bostäder, restauranger eller annat är saker som kan vara bra att försöka ta reda på. För dig som ska köpa bostadsrätt i Göteborg kommer här några förslag på ställen som jag tycker är värda att bo i, och ta en extra titt på.

Lunden – Lugnt och relativt centralt

Lunden är min favoritplats att bo på i Göteborg. Stadsdelen är lugn med närhet till både city och en hel del natur, som Delsjöområdet. Där kan du bada, träna löpning, spela fotboll, frisbee – ja nästan allt! I Lunden bor det väldigt mycket unga människor blandat med äldre, vilket gör det till en otroligt trivsam stadsdel. Priserna på bostadsrätter i Lunden har varit på väg upp senaste åren och kommer förmodligen fortsätta upp.

Vasastaden – närhet till allt

Göteborgs hjärta – även kallat Vasa. Här ska man inte bo om man söker lugn och ro. I denna livliga stadsdel händer det alltid något vare sig det är dag eller natt. Vasa är fullt av barer, restauranger och caféer och passar den som vill leva ett socialt liv. Väljer du att köpa en bostadsrätt i Göteborgs centralaste delar så får du räkna med att priset kommer vara ut över det vanliga. På sikt kan det dock vara en god investering, både ekonomiskt och för livet i sig.

Linné – blandning av olika människor

Linné påminner lite om Vasastaden men här bor alla typer av karaktärer. Promenerar du längs Linnégatan kommer du träffa på hipsters, affärsmän och alla möjliga typer av folk. Här bor du nära Slottsskogen som är en mötesplats för många under sommarmånaderna.

Hur är bostadsrättsföreningen?

Något som jag vet många inte tänker på när de ska köpa bostadsrätt är hur välskött föreningen är. Jag tror att många inte ens vet att det finns en förening. 
En del föreningar missköter sig tyvärr och det går ut över de boende i lägenheterna.
Det är väldigt viktigt att man grundligt går igenom hur föreningen arbetar och vad de har för planer framöver.

Man ska läsa igenom årsredovisningen där de bland annat presenterar vad som har hänt, vad som ska hända framöver, samt hur ekonomin ser ut. Just ekonomin kan se jättebra ut för stunden – men de kanske har planerat in stora kostnader framöver. Sådana saker kan göra att avgiften höjs. 

Vilka som sitter med i styrelsen kan också vara en faktor att ta hänsyn till om man ska köpa en bostadsrätt. Det är ju faktiskt de personerna som sköter om allt som händer i föreningen. I slutändan påverkar det värdet på just din lägenhet. Ett hett tips är att själv gå med i styrelsen – då kan du vara med och påverka.

Se till att ditt köp av bostadsrätt i Göteborg blir en dröm

Bra investeringar tar tid. Om du tar dig tiden att undersöka dessa saker innan du ska köpa lägenheten kommer du göra ett bättre köp. Förmodligen är det den största investeringen i ditt liv – se då till att det även blir den bästa. 

Jag önskar dig all lycka med att köpa bostadsrätt i Göteborg.