renovera ditt badrum

Att tänka på vid badrumsrenovering – renovera badrum!

När det äntligen är dags att genomföra en badrumsrenovering, finns det saker att tänka på. Först och främst är det viktigt att man tänker på design och layout. Något som kan låta självklart, men som många inte tänker på ordentligt. Man har inte många chanser i livet att ta fram något unikt och eget, nu har man den chansen. Framförallt får man inte många möjligheter att ändra saker som man känner inte passar in i ens hem. Då ska man inte göra misstaget och stressa sig igenom badrumsrenoveringen. Det kommer man nämligen att ångra i det långa loppet om man gör. 

För det finns få saker som kräver så pass mycket tid och energi som en badrumsrenovering. Man ska ta fram en design och layout för det nya badrummet. Sedan ska man välja ut kakel och ta fram allt som ska finnas i själva badrummet. Även om man från början har en vision om hur badrummet ska se ut, är det svårt att förverkliga den utan att tänka igenom allt noggrant. Det kan vara svårt att konvertera bilden man har av badrummet så det passar in på utrymmet som finns. 

Att tänka på vid badrumsrenovering 

När man väl börjar, är det viktigt att man har en plan för allt. Det är inte bara utseendet som det är viktigt att man har en plan för. Utan man måste även ha en tidsplan. För att veta hur mycket tid man har på sig att göra klart allt. Då inte bara själva renoveringsarbetet utan även arbetet för att ta fram designen och layouten. Man måste känna till när allt ska vara klart och passa in arbetet med tidpunkter då man kanske är bortrest. För många har inte mer än ett badrum, då kan det vara svårt att få allt att fungera samtidigt som renoveringen pågår. 

Därför är en plan för allt det allra viktigaste. Sedan ska man ta fram en design och layout som verkligen passar in med det man vill ha. Då får man nämligen precis det badrummet man alltid har drömt om. Något som i slutändan faktiskt är betydligt viktigare än vad man kan tro. För om man inte får precis det badrummet man alltid velat ha, har man slösat bort en gyllene möjlighet. Helst ska man se till att man får precis det där badrummet man alltid har velat ha. 

Lägg upp en plan och en budget för ditt badrum

Att tänka på vid badrumsrenovering är att lägga upp en plan och även en budget. Det är viktigt att man vet precis hur mycket man har råd att spendera. Både när det gäller tid och pengar. Allt för att man inte ska slösa bort tid och pengar i onödan. 

Framförallt är det vanligt att man spenderar mer pengar än vad man hade trott. Något som kan leda till att man spenderar pengar man inte har. Vilket inte är något som är speciellt bra, då en badrumsrenovering inte är billig från allra första början. 

Vanliga misstag att undvika

Det är lätt att råka göra misstag när man ska renovera sitt badrum. Speciellt om man inte har planerat ordentligt i förväg. Faktum är att det är ett av de vanligaste misstagen som folk gör. Vill man få ut det mesta av den ytan man har till sitt badrum är planering A och O. Annars är risken att man inte får plats med allt man vill. 

Ett annat vanligt problem är att man installerar för dålig ventilation. Ett problem som kan ge förödande konsekvenser för ditt hus. Har man otur kan man få allvarliga fuktskador på inte badrummet utan flera delar av huset. Att åtgärda detta kan innebära kostsamma och omfattande ingrepp på ditt hus. 

Att välja rätt kakel är viktigt, främst för din egen säkerhet men också för att det ska hålla. Fel sorts kakel kan bli mycket halt när det blir blött, vilket kan medföra olyckor. Att byta kakel i efterhand är ingen lätt match, se därför till att välja halkfritt kakel från början!

Ett vanligt misstag är att man fyller sitt badrum med för mycket dekorationer. Du får ett bättre helhetsintryck om du istället har få, väl utvalda dekorationer. Satsa på ordentligt med förvaring för att slippa ha massor av saker framme. Då får du ett lugnare intryck av rummet. För lite förvaring är också ett vanligt misstag, se därför till att planera in förvaring från början!