markiser

Lamellgardiner eller markiser, fördelar & nackdelar?

Lamellgardiner eller markiser? Det är frågornas fråga, vad man egentligen bör välja.. I denna text bryter vi ner frågan och ger både för- och nackdelar med de olika solskydden. Vi ger även tips på vad du bör tänka på innan du köper solskydd. Anledningen till denna text är att utbilda den breda massan och underlätta just er vardag. Trevlig läsning!

Lamellgardiner eller markiser, det handlar mer om att identifiera sina behov än att välja produkt.

När sommaren väl är här, så är det även dags att njuta av allt vad den innebär. För att verkligen kunna njuta av sommaren måste man också planera sitt hem. Det finns nämligen perioder under sommaren där det inte finns en sekund av mörker. Även om man under vinterhalvåret har klagat på solens frånvaro så är den nu här för att stanna, åtminstone tills hösten. Något som gör att man måste hantera allt det som detta faktiskt innebär. Att det är ljust ständigt kan vara något som gör det svårt att njuta av sin lediga tid.

Det är dock inte enbart ljuset som kan vara ett problem utan även den konstanta värmen. Värmen som gör det svårt att sova, eller ens att vistas i sitt egna hem. Att vara obekväm i sitt egna hem är något som ingen vill vara utan man vill att det ska vara tvärtom. Det är också den största anledningen till varför man faktiskt ska fundera på den mängd solskydd som finns. De har alla sina fördelar och nackdelar som kan underlätta livet. Främst genom att skydda mot störande solljus men även för att i viss mån skydda mot en värmeutveckling inomhus.

Ska man välja lamellgardiner eller markiser?

För den som inte vill behöva mörklägga ett rum helt och hållet så finns det en massa alternativ. Många fastnar dock i valet och kvalet om de ska välja lamellgardiner eller markiser. Båda varianterna har sina fördelar och nackdelar. Framförallt handlar det i slutändan om att faktiskt välja den varianten som passar en själv, vilket inte alltid är så enkelt som man kan tro. Att välja ett solskydd som inte är mörkläggande utan som enbart minskar ner det direkta solljuset är svårt. Framförallt om man inte har någon aning om skillnaderna som finns mellan de olika varianterna.

Lamellgardiner monteras inomhus, de släpper igenom ljus så att man fortfarande har ljust inomhus. Dessutom har de fördelen att de även skyddar mot insyn. Något som kan vara skönt att ha. Däremot är de krångliga att montera och tar upp plats. Har man dessutom husdjur kan de få för sig att leka med dem.

Markiser monteras utomhus och skyddar mot både värmeutveckling inomhus och direkt solljus. De skyddar däremot inte mot insyn. Dessutom monteras de utomhus och kan vara krångliga att både montera och att använda. De är dock de enda solskydden som markant gör en skillnad i hur varmt det blir inomhus.

Vilken variant passar för mig?

När man planerar att köpa ett solskydd måste man tänka på vad som passar för en själv. Det kan kännas svårt men det är en viktig bit i hur ens hem kommer att upplevas. Om man inte vill ha något framför fönstren som blockerar ens utsikt ska man inte välja lamellgardiner.

Om man däremot vill ha något som skyddar mot insyn, är markiser inte det rätta valet. I slutändan får man helt enkelt tänka på vilken variant som passar in med ens egen livssituation och välja det alternativet.

Jämföra priser

Vid köp av lamellgardiner eller markiser finns det en del att tänka på. Framförallt är det viktigt för dig som kund, att du ska komma undan billigt. Det betyder inte att men köper den produkt som är billigast. Det som man bör göra vid köp av vilken produkt som helst, är att jämföra priser. Detta görs enklast genom att först jämföra priser på samma produkt. Det finns många olika hemsidor som erbjuder tjänster där man kan jämföra priser. Detta är till stor fördel när man beställer produkter via nätet. Det finns många fler fördelar, en annan fördel är att du kan beställa solskydd oavsett vart du bor. Med andra ord spelar det ingen roll om du bor i lilla Tjörn eller stora Stockholm. En nackdel är att man tyvärr inte kan känna och se produkten rent fysiskt. Bilder kan i vissa fall skilja sig jämfört med om man skulle se exempelvis de på riktigt.