bostad

Hur säljer man sin bostad enkelt?

Att veta hur man säljer sin bostad enkelt är faktiskt inte alltid en enkel sak att avgöra. För det finns en del parametrar som spelar in och en av dem är faktiskt vilken årstid det är. Det finns en stor mängd statistik om när de flesta husköpen görs och det beror på vad du vill visa upp med just din bostad.

Om du har en vacker trädgård eller om bostaden ligger nära ett grönområde eller en sjö vill man inte visa upp detta på vintern. För då kommer inte de potentiella köparna att se exakt hur vackert det är.

Det är inte enkelt att avgöra vad som lockar köparna men om det har med yttre faktorer som trädgård eller kringområde så brukar sommaren vara bäst. Men om man vill visa upp hur mysig lägenheten eller huset är på vintern med till exempel en öppen brasa så är det vintern som kommer locka flesta köpare.

Steg för hur man säljer sin bostad enkelt?

Som med allting så behöver man ibland tålamod för att få ut det maximala värdet av sin bostad. Men det kan vara så att man har ont om tid och bara vill sälja bostaden. Då är det ofta som så att man måste anlita en mäklare för att det ska gå så snabbt som möjligt.

Att annonsera på olika bostadsportaler som finns på nätet kan snabba på affären. Men framförallt så gäller det att vara förberedd på alla frågor som en potentiell köpare har. Att man även har förberett all dokumentation och all information som man har om bostaden så är det verkligen en fördel.

Ska man sälja eller köpa först?

Ofta när man vill sälja sin bostad så är det för att man vill flytta till något annat ställe. Då kommer frågan alltid upp om man ska köpa eller sälja först. Det är inte heller något som är enkelt att svara på. För att köpa först löser visserligen problemet med vart man ska flytta. Men vad händer då om man inte får sin bostad såld? Det är visserligen sällan ett problem om man bor i storstäderna i Sverige men det kan vara så att man inte får in lika mycket som man tänkt sig. Då kanske man inte har råd att köpa det huset. Men om man redan har köpt det så kan det bli stora problem om man då inte får in lika mycket som man trott vid en försäljning.

Detta gör att man oftast rekommenderar att sälja först och köpa sen. Då får man nämligen en betydligt bättre bild av hur ens ekonomi kommer se ut i framtiden. För de flesta räknar på de kostnaderna som ett bolån medför. Men om man då får in mindre än man räknat med så kanske man helt enkelt inte har råd att bo i det huset.

Se till att bostaden är så fin som möjligt innan en visning så att en potentiell köpare verkligen ser bostaden från sin bästa sida. Det kommer underlätta och snabba på en försäljning.

Om du vill veta mer så vänd dig till en mäklare, gärna våra vänner på mäklargruppen.